“Een twinkeling in de ogen ondanks de eenzaamheid, een traan van blijdschap in de nood, een lach om de leegte te camoufleren of gewoon (h)eerlijk elkaar de waarheid zeggen”. Dit zijn zomaar een paar werkelijkheden van ‘het aanwezig zijn’ in de levens van (eenzame) mensen en kinderen. Jan Geerts, drie dagen per week coördinator namens stichting Evafroditus bij ‘Bij de Bron’ in Alkmaar, vertelt vol passie over zijn werk. 

“Je bent betrokken bij tal van activiteiten. Het leggen van contacten en het bouwen van relaties is één van mijn speerpunten. Contacten leggen en verdiepen tot relaties om het leven van mensen te veraangenamen, is niet altijd even makkelijk. Maar het geeft veel vreugde en dankbaarheid als het toch lukt. Dit geeft de energie om door te gaan. Ik ben actief betrokken bij diverse projecten. Er is veel eenzaamheid in de wijk. Niet alle kinderen kunnen zomaar op een club.  Dit is in elke stad of dorp van toepassing, maar zeker ook in Alkmaar. Het is heerlijk om ‘een beker koud water’ te mogen uitdelen”.

Dit zijn zomaar een paar werkelijkheden van ‘het aanwezig zijn’ in de levens van (eenzame) mensen en kinderen.

Jan Geerts

Coördinator

Investeer in een van onderstaande projecten

Maaltijd project:

Dit project biedt eenzame mensen een ontmoetingspunt. Wat we bieden met dit project is gezelligheid, de mogelijkheid voor het opdoen van nieuwe contacten en een stukje bezinning.

Benodigd: € 8.000,- per jaar. 

 

Kinderproject:

Dit project is bedoeld om kansarme kinderen en hun ouders een activiteit aan te bieden.Dit varieert van koken of bakken tot een middagje sporten. Het is de bedoeling om de ouders rust te geven en hen even te ontlasten. Dit doen ze dan door ze ‘uit te besteden’ aan ons. Er zijn ook activiteiten waarbij ouder en kind samen ontspannen.

Benodigd:: € 5.000,- per jaar. 

 

Evangelisatie project

Dit project is bedoeld om mensen te vertellen over de Bijbel, maar ook om met mensen te praten die meer willen weten over het geloof. Dit doen we door middel van folderen in de wijk, bijbelstudies, persoonlijke gesprekken, muziekavonden en meditatieve momenten.

Benodigd: €7.500,- per jaar.

Sociaal project

Dit project wil ‘er zijn’ voor de medemens.Je zet je in voor de medemens die op je pad komt, hebt een luisterend oor, geeft advies, doet out-research. Draagt eraan bij dat eenzame mensen uitstapjes hebben, stimuleert ze daarin of je doet simpel een boodschapje met ze!

Benodigd: €10.000,- per jaar. 

Neem contact met ons op